tisdag 9 september 2008

Är detta ett skämt?

En person som har kommenterat min blogg uppger att hon äter det här en vanlig fredag, och är nöjd med det:
Frukost: äggröra på 2 ägg och smör
Lunch: 80 g jordnötter, mörk choklad och några skivor ost
Middag: 1 omelett på 2 ägg och grädde, fylld med smält ost
Kväll: 2 glas vin och mörk choklad

Jag är visserligen ingen bantningsguru, men tycker att det låter förfärligt! Kan inte avgöra om någon verkligen kan äta detta på allvar, eller om det är någon som driver med mig för att jag försöker gå ner i vikt... Hmm, nu tycker jag om Viktväktarnas metod ännu mer, och är övertygad om att de är helt rätt för mig! 
Såg förresten att de annonserade om att de vill ha fler konsulenter, och om jag klarar att gå ner till målvikt den här gången och håller mig där, skulle jag definitivt kunna tänka mig att utbilda mig till konsulent - det låter ju skitkul! Och jag tror verkligen på metoden och känner att jag kan stå bakom den till 100%.

På tal om jobb känner jag att jag verkligen måste hitta ett annat snart! Ni som har följt mig här på bloggen vet vid det här laget att jag trivs jättebra på mitt nuvarande jobb, men jag känner av hela mitt hjärta att jag vill komma ifrån kvällarna och helgerna, och jobba heltid. Som imorgon t ex jobbar jag mellan kl 9.30-14, och det är ju egentligen en helt meningslös tid för en person som är frisk och vill jobba... Jag fattar inte att det ska vara så svårt att hitta ett heltidsjobb med bara dagtider! Dessutom har jag ju en fil kand i sociologi, och ändå sitter jag i kassan på Ica... 

På tal om något helt annat -häromdagen ringde en kompis till mig och berättade att hennes dotter hade fått vattenkoppor och frågade mig om jag ville komma och smitta Alva (det är ju bättre att få vattenkoppor ju yngre man är), men jag sa nej, för jag har nämligen inte haft sjukdomen själv och alla säger ju att man kan bli så fruktansvärt dålig om man får det i vuxen ålder. Nog med det, trodde jag, men när jag kom till dagis igår satt det en stor skylt på ytterdörren: "Vi har fall av vattenkoppor!", och nu är jag så fruktansvärt nojjig att jag ska bli sjuk... Usch och fy för barnsjukdomar!

Idag är jag ledig och håller på och tvättar - det är så himla tråkigt! Alva sover och när hon vaknar ska jag göra iordning lite spagetti och quornfärssås. Var så himla hungrig för en liten stund sedan så jag åt en Nutrilette-bar med browniesmak, så nu är jag tyvärr redan uppe i 10 points. Det får bli nåt lätt och enkelt ikväll när M kommer hem - har ni några goda förslag på nåt som innehåller runt 3-4 points?

2 kommentarer:

Helen sa...

ah men gud.. inte kan man vara nöjd med att äta så .. låter inte alls nyttigt å hälsosamt...
Konsulent på VV är säkert ett toppenjobb.. funderade jag på åsså förut..
ja det är skönt om barnen kan få vattkoppor när dom är små men jag förstår dig.. dom jag känner som har haft det som vuxen har haft tokhög feber å jättedålig.. hoppas du klarar dig.. kram

QvinnaDeLuxe sa...

Den matdagen du tog var ingen bra mat-dag och inte representativ.
Jag menade inte att klaga på din frukost, den ser bara så kcal-fattig ut.
Själv äter jag en vanlig dag ca 6-700 kcal till frukost, 500 till lunch och lika mycket till middag, dvs ca 17-1900 kcal per dag.
hur många kcal ger dina 20 points?
/Q