måndag 29 september 2008

Indisk currygryta med ris!


Idag var det ju min tur att laga mat, så jag gjorde iordning en currygryta som jag hittade receptet på i Aftonbladets söndagsbilaga igår. Den var jättegod, men STAAARK!!! Hade i en hel chili... En hel kastrull blev 9 points = ca 2p/portion. Till grytan åt jag 1,5 dl kokt ris (2,5p) samt en halva Pågen subs med Lätt & lagom och gurka (2,5p). Till lunch blev det pulvermos, 1 quornfilé och vitlöks-creme fraiche (3p), till mellis: 1 banan, 1 äpple och 5 skumgodisar (1,5p), och frukost för 4p. Under dagen har jag ätit en ask Läkerol också (0,5p). Hmm, har 2 points kvar att äta idag- vad ska vi hitta på för nåt roligt av det? Återkommer om en stund...

Indisk currygryta:

1 aubergine, i bitar
4 morötter, i bitar
1 gul lök, hackad
1/2 röd paprika, i bitar
1 burk champinjoner
1 vitlöksklyfta, hackad
1 grön färsk chili, hackad
2 tsk olivolja (2p)
3 tsk curry
2 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
2,5 dl Kelda kokos 5% (5p)
1, 5 dl röda linser (2p)
salt och peppar

Bryn lök och grönsaker i oljan. Krydda.
Häll på tomater och kokosmjölk, och koka upp. 
Tillsätt linser och låt koka i ca 15-20 minuter.


1 kommentar:

Helen sa...

ah men gud så gott det såg ut...
nu är jag på G igen..tjo ho