tisdag 9 september 2008

Plats 362 av 4413 på Bloggtoppen.se

Hittade en intressant artikel i nya numret av Veckorevyn Kropp, som jag för övrigt inte brukar läsa, men köpte igår just för att jag helt maniskt plöjer igenom alla vikttidningar jag hittar för tillfället... M tjatar hela tiden om hur viktigt det är att INTE dricka lightläsk på grund av att det är så farligt med aspartam och andra sötningsmedel, medan jag gärna unnar mig några glas Cola Zero i veckan, just för att det är så gott med läsk och att jag inte vill lägga några points på vanlig Coca Cola med mängder med socker i. Hur som helst, hittade en artikel där det stod följande:

"Lightläsk är inte nyttigt, det finns ingen läsk som är nyttig. Men det finns inga bevis för att sötningsmedlet i lightläsk är farligt om du inte är storkonsument. Studier som gjorts på sötningsmedlet aspartam visar att det bildas metanol och formaldehyd när det bryts ner, vilket i sig är giftigt. Men man skulle behöva dricka ungefär 500 burkar lightläsk per dag för att det skulle vara farligt. Och nej, man blir inte tjock av lightläsk, det innehåller ingen energi alls. Men att dricka tom energi med lite kemikalier, lite färgämnen och pyttelite gift, det är väl ungefär lika onödigt som att dricka socker (en naturlig ingrediens som leder till många sjukdomar) med lite kemikalier och lite färgämnen."

Det svaret är jag nöjd med, och även om jag VET att det är bättre att dricka kranvatten med gurka eller apelsin i, så är det faktiskt gott med lite läsk ibland. Och är jag sugen på något gott dricker jag hellre en burk lightläsk än äter en chokladkaka. Det är mitt resonemang och jag tänker INTE sluta dricka lightläsk vad andra än säger... Så det så!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Lightläsk dricker jag med nån gång ibland, gott att bryta av mot vattnet!
Vet faktiskt inte om det är någon skillnad mellan Nutrilett & Cambridge, jag har aldrig käkat nutrilett själv.
Men det är nog i stort sett samma sak, lite olika smaker kanske??
Jag tänkte köra två veckor nu sen gå över till VV.
Men jag är redan peppad!!
Detta gör alltid susen för mig ett par veckor först...som vågen visar har jag gått ner 4 kg sen i måndags, men då är ju magen tom nu plus att mkt vätska går ur kroppen.
Väntar bara på att bli frisk nu så man kan börja träna lite smått, promenader o vattengympa.
Ha det bra!
Kram

Anonym sa...

Tack så mycket! Jag ska kopiera ut texten om lightläsk och visa för min sambo och hans son. De tatar hela tiden om hur farligt det är med light och att jag borde köpa vanlig läsk istället.

Ha! Glöm det. Och nu har jag papper på det oxå! Så jag bugar och bockar och tackar.

Som du förstår är jag oxå en sådan som dricker light någon gång då och då för att unna mig lite gott.

KRAMIS