lördag 13 september 2008

JAG ÅT INGA CHIPS IGÅR!!

Nej, jag fick så mycket annat att tänka på när Alva spydde ner hela mig, sig själv och vardagsrumsmattan, så jag glömde i stort sett bort chipsen. Efter att ha skurat rent både mattan och oss själva var klockan redan halv åtta, så resten av kvällen låg både jag och Alva raklånga i soffan och tittade på tv. Jag tog ett äpple och drack lite Cola zero, och pointsen slutade på 18,5. Stegen vill jag ju helst inte prata om, för där hamnade jag verkligen i lä mot vad jag förväntar mig av mig själv: 3504 steg. Hmm, men jag ska upp och gå halvmilen på berget lite senare idag med Alva och hennes mormor och morfar, så det blir ju lite kompensation efter gårdagen. Jag skulle ju ha jobbat i helgen egentligen, men jag bestämde mig för att vara hemma istället för att Alva skulle få flänga runt hos 3 olika barnvakter när hon inte är riktigt bra och dessutom går på antibiotika. 
Däremot börjar jag fundera på om det verkligen är urinvägsinfektion hon har, för igår kväll innan hon somnade sprang hon till pottan tre gånger och kissade, och då hade hon inget ont alls... Knepigt! Men vi går väl kuren ut, så får vi se sen.

Nej, nu är det dags för lite frukost - idag blir det 1 Fröig med Lätt & lagom, 1 1/2 skiva ost, tomat och saltgurka, och 1 dl miniyoggi med 1/2 dl K-special och 1 hackat äpple (4p). Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för middag idag, men jag är lite sugen på antingen ris och korvstroganoff eller någonting med potatis...hmm, kanske potatis och quornbollar och någon god sås, och till det rårivna morötter. Ja, det får det nog bli!

Ni andra som viktväktar - tänker ni något på GI och undviker ris, pasta och potatis, eller följer ni bara Viktväktarnas points-guide och äter allt? Jag har inte kommit till det stadiet än att jag tänker på att äta "rätt", utan jag äter det jag vill och räknar ut pointsen på det. Självklart äter jag hellre light-produkter än vanliga, men det är ju bara för att tjäna poäng. Och sen försöker jag tänka på att välja bröd som är osötat och flingor/musli som är osötade, trots att det ofta inte skiljer något i points på det.

Nästa vecka på VV-mötet skulle konsulenten prata om light-produkter vs "vanliga", och det ska bli spännande, tycker jag. M är ju så väldigt mycket emot aspartam och sukralos, och själv står jag och velar lite mitt emellan. Självklart är det ju inte kul när man tänker på att sötningsmedel är giftiga, men samtidigt vill man ju också undvika det rena sockret, och sen funderar man ju på hur mycket av aspartam osv man ska behöva få i sig för att det ska vara skadligt. M tycker att det räcker med faktumet att ämnet är förbjudet i vissa länder just för att det är så farligt, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det verkar lite överdrivet. Ja, jag vet inte! Huvudsaken är väl att man äter och dricker både lightprodukter och vanliga med sunt förnuft...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Vill först bara säga att jag tycker att du är kanonduktig!! har precis hittat dig och känner mig väldig motiverad att starta vv på måndag!!

Ville bara fråga dig hur många points det är i 1 st Fröig? Såg att du käkade det till frukost...

hälsn. Jenny