onsdag 17 september 2008

Onyttig middag...

Åh, vilken onyttig middag jag har smällt i mig just nu... Stekte MASSOR av potatis i 2 tsk olja/margarin, och åt upp alltihop! Tillsammans med en quornfilé. Inga grönsaker och inget nyttigt - 7 points! Men det var så fruktansvärt gott, så jag har inte så där jättedåligt samvete i alla fall... Skulle kännas värre om jag hade överskridit pointsen, och det har jag ju inte. 
Frukosten har jag ju redogjort för=4,5p, till lunch blev det en burk grönsakssoppa och 1 småfranska (3p) och  innan min potatisfrossa åt jag två stycken 1 points-bars från Viktväktarna. Jag är alltså redan uppe i 16,5 points och klockan är inte ens halv fem än... Men det blir nog en promenad med M när han kommer hem från jobbet och då får jag ju faktiskt lov att äta 21 p, så då har jag ju 4,5 points kvar att äta för idag. 

Jag har redan kommit upp i 6398 steg, och det är bra! Jag räknar ALLA steg jag tar från det att jag kliver upp på morgonen tills jag går och lägger mig - jag är alltså inte så duktig som ett visst glassmonster som bara räknar stegen vid motion... :-) 
Hujeda mig, då blev det inte många steg för mig under en dag... Nej, jag går så pass mycket på jobbet vissa dagar, så de stegen vill jag verkligen räkna med.

Imorgon är det vägning på VV klockan 17.30, och jag hoppas så innerligt att vågen är snällare mot mig den här gången! Jag har funderat lite på vad det är jag eventuellt gör för fel, och har kommit fram till att det nog kan bero på tre olika saker:
1. Jag äter inte för alla mina points alla dagar=kroppen ställer in sig på svält och lagrar fettceller (eller hur det nu funkar med det där).
2. Jag äter för sent på kvällen.
3. När det gäller duoval-produkterna äter jag kanske för mycket. "Ät tills du är mätt" säger VV, men jag har nog dragit det uttrycket till sin yttersta gräns. Äter man t ex ris eller potatis är det ju inte meningen att 75% av tallriken ska bestå av det, men jag passar ju på och äter verkligen tills jag inte orkar mer. Fel, fel, fel!!!

Hur som helst så bjuder ju VV på ett gratis möte om man inte har gått ner 3 kg på 4 veckor, så det är ju ingen större förlust om vågen inte står på min sida... Då tjänar jag ju 120 kr i alla fall. Nej, skämt åsido, som jag har skrivit tidigare så känner jag ju att jag har blivit smalare och piggare, även om inte vågen är med mig. Och det är så skönt att gå och lägga sig med rent samvete varje kväll och veta att man i alla fall inte har fuskat - det är ju trots allt för ens egen del man gör det här! Men samtidigt lovar jag att vara ärlig mot er och berätta om jag trillar dit någon dag - man är ju inte mer än människa!

Orkar inte skriva mer nu, men återkommer om info om min tingade motionscykel, plus att jag ska berätta om strulet med min mobiltelefon. 

1 kommentar:

Helen sa...

glassmonster.. ja det måste vara mitt nya smeknamn.. hahahahaha...
du är för go du.... hihi..
idag tog jag en jättepromenad.. finns att läsa på min blogg..
hoppas på ett stort minus imorrn håller tummar å tår.. nu ska jag se sjukhuset på tv 3.. ha en trevliv kväll.. KRAAAAM