måndag 24 januari 2011

Sjukvårdsupplysningen

Igår kväll ringde jag till Sjukvårdsupplysningen för att fråga om råd angående Alvas förkylning och illamående, och nu sitter jag och väntar på att Vårdcentralen ska ringa upp mig...

Jag blir inte klok på hennes symptom!

Det startade ju med en vanlig förkylning för lite mer än 2 veckor sen (hon nös och snorade konstant), och sen satte det igång och blev värre från och med förra lördagen efter att M och Alva hade varit på badhuset; hon var jätteseg och hängig och snorig. Sen var hon bättre på söndagen, och på måndag kväll blev det värre igen; hon klagade över illamående, huvudvärk och ville sova typ klockan fem på eftermiddagen. På kvällen var hon jättevarm och mådde illa när hon gick och la sig.
I tisdags klagade hon på halsont och var allmänt seg och blek, och på eftermiddagen fick hon ögoninflammation... På onsdagen var vi hemma och hon kändes helt okej, men på torsdagen vaknade hon tidigt med jättedjup, slemmig hosta. Det gick dock över och hon var på dagis i torsdags och fredags.
I lördags var vi ju hemma hos Glenn och Sofia, och hon var jättepigg och åt bra men sen på kvällen fick hon ju frossa och mådde illa (det släppte dock efter ca 1 timma).
Igår var vi på Ikea och hon var jättepigg och busade i Leklandet, men precis innan vi skulle åka hem fick hon frossa och illamående som höll i sig hela kvällen (plus att hon bajsade typ fyra gånger under dagen) och klagade både på huvudvärk och ont i magen.
Imorse mådde hon illa när hon vaknade och hade lite ont på höger sida av magen, men nu är hon pigg och säger att hon mår bra.

!?!?!?!?!

Vårdcentralen ringde nyss och tyckte att vi skulle avvakta... Sköterskan menade att huvudvärken och magontet kunde bero på förkylningen, medan illamåendet var lite svårare att förklara; dock menade hon på att det kunde ha med slemmet och hostan att göra.
Hon skulle hur som helst göra en anteckning om symptomen, och så skulle vi höra av oss om det inte blir bättre!

Idag ska jag och gumman vara hemma och ta det lugnt hela dagen, samt utesluta mjölken (hon har druckit mjölk strax innan frossan/illamåendet vid båda tillfällena)...

Hoppas att hon blir bättre snart!!!

Inga kommentarer: