onsdag 19 januari 2011

En bra insändare!


Idag läste jag en så fruktansvärt bra insändare i SLA - den handlade om ishallen här i stan och läckaget från taket som byggnaden har drabbats av... För er som inte bor här kan jag ju berätta att ishallen alltså har drabbats av att det droppar vatten från taket ner på isbanan, och därför kan inga hockeymatcher spelas där! Det är närmast upprorsstämning här i stan, och alla tycker att det är så fruktansvärt att inget görs för att lösa problemet; att byta tak kostar ca 3 miljoner, och det finns det självklart ingen budget för!
MEN personen som skrev insändaren i dagens tidning sätter verkligen huvudet på spiken i sitt resonemang (säger man så?):

"Jag blir förvånad över det ramaskri som det läckande taket på Billingehov ger. Vi bor i en kommun där befolkningen val efter val väljer att styras borgerligt. Det är såklart lockande med sänkt skatt och lite mer pengar i den egna plånboken. Samtidigt har vi stora krav på att allt ska fungera i kommunen. Vi vill ha en bra skola med bra mat, specialpedagoger och inte för stora klasser. Vi vill ha en bra barnomsorg utan för stora barngrupper. Vi vill att snöröjningen ska fungera dygnet runt. Vi vill ha en bra äldre- och handikappsomsorg. Ja, listan går att göra lång.
Nutidsmänniskan är väldigt krävande och ofta väldigt egoistisk. Nu gnäller många över ett läckande tak; jättetråkigt för SIK och publiken, men inte förvånande. Förmodligen är det så att kommunens pengar inte räcker till att skotta/laga tak. Vill vi inte betala skatt så det räcker, så får vi vänja oss vid att det blir så här ibland.
Jag betalar gärna några kronor mer i skatt för att saker och ting ska fungera och kunna underhållas i tid." Emma

Inga kommentarer: