tisdag 21 december 2010

Dagens tidning

Så här såg det ut på sista sidan i SLA idag när de rapporterade om olyckan som min kompis var med om igår kväll... Usch, det är så hemskt! Nu gick ju allt bra som tur var, men tänk vad som hade kunnat hända... Livet är alldeles för skört och bräckligt :-(

Idag har jag hur som helst haft fullt upp! Klockan 9.00 lämnade jag Alva på dagis så att hon fick vara med på deras julfest (trots min lediga dag), och sen hade jag 2 timmar att slå ihjäl innan mitt psykologbesök (jag skulle visst vara där kl 11.00 och inte en timma tidigare, som jag har trott hela tiden). Den tiden spenderade jag på Elins Esplanad och gick och kikade på julklappar... Jag vet på ett ungefär vad jag ska köpa till de flesta, men jag sparar alla inköp tills på torsdag när det är julklappshandling med Mariestad-släkten och jag får skjuts hem ;-)

Hos psykologen kunde vi väl båda två bara konstatera att jag har bestämt mig för ett kejsarsnitt, och därmed fick detta bli sista besöket. Jag har ältat och stött och blött för- och nackdelar med vaginal förlossning vs kejsarsnitt, men jag klarar helt enkelt inte av att gå igenom en "vanlig" förlossning igen. På måndag ska jag träffa förlossningsläkaren på BVC igen och berätta om mitt beslut, och enligt min barnmorska kommer hon inte att försöka övertala mig till något annat utan mer berätta om alla risker o dyl som förekommer i samband med ett kejsarsnitt. Och de är jag ju väl medveten om, så det känns helt okej... och samtidigt lite nervöst, såklart!

När jag var klar hos psykologen hade jag ytterligare en timma kvar innan jag skulle hämta prinsessan på dagis, så då ringde jag lillebrorsan och "farsan" som strosade runt och letade julklappar, och frågade om de var sugna på att käka nåt någonstans. Och de var hungriga som tur var, så vi träffades på Elins Esplanad och åt varsin dagens lunch: Anders åt stekt fläsk och raggmunk, Krille åt fisk och potatis och jag åt pasta med fläskfilé i ost- och pestosås.

Efter maten fick jag skjuts till dagis, och sen vidare till MVC... Tack, "farsan"! Förresten så ringde en kille från jobbet till mig när jag var inne på dagis och skulle hämta Alva, och han berättade att de hade hittat mitt Visakort och körkort på restaurangen. Shit!!! Jag hade lagt kortfodralet på brickan och Krille var snäll och dukade bort min bricka när vi hade ätit klart, och ingen av oss tänkte på att det låg där... Som tur är så har jag ju en bild av mig och Alva på bankkortet, så de hade ju sett att det tillhörde mig med en gång. Puh, vad skönt att ingen oärlig person hann sno kortet och tömma kontot (visserligen finns det inte mycket pengar på det, men ändå)... TACK FÖR ALLA ÄRLIGA MÄNNISKOR SOM KAN SKILJA PÅ MITT OCH DITT!

På MVC gick det jättebra! HB-värdet hade stegrats till 137, sockret låg på 5,5 och blodtrycket var 120/80. Jag följde kurvan för mag-tillväxten helt perfekt, och vägde "bara" 82,4 kg... Hmm, mindre bra kanske.... Jag vet inte om jag har berättat om bäbisens hjärtljud innan, men första gången låg de på 155, andra gången 140 och idag 148... Kille eller tjej? Bäbisen därinne har i alla fall lagt sig med huvudet neråt, även om det inte är fixerat. Spännande!

Nu ska jag lägga mig raklång i soffan och vila lite, och vänta in att tvätten ska bli klar. Jag orkar bara köra en enda maskin idag och det fick bli sängkläderna...

På återseende!

Inga kommentarer: