fredag 25 september 2009

Sömnig fredagkväll...

Imorse gick jag upp kl 04.50 så jag är verkligen helt död nu... och på skitdåligt humör! Stackars M har fått stå ut med mitt gnällande hela kvällen, trots att han har varit urgullig idag och städat, diskat och tvättat...
Nåja, jag har bett om ursäkt och imorgon känns det förhoppningsvis bättre igen! Då ska jag i och för sig stänga på jobbet, så då ses vi knappt någonting under dagen, så jag får väl gottgöra honom nån annan dag.
I och för sig så blev han rätt nöjd förut när jag kom hem med en ny chipssort: Estrella solchips Gräddfil och svartpeppar, och karaktärsfast som jag är så har jag inte smakat ett endaste litet chips... Men det såg VÄLDIGT gott ut!

Imorse när jag ställde mig på vågen pekade pilen ÄNTLIGEN lite neråt igen: -0,5 kg.
Nu väger jag 65,9 kg och jag hoppas att den fortsätter att förflytta sig neråt i fortsättningen också...

Igår hade jag nya stegräknaren på mig för första gången, men jag upptäckte ganska snart att jag hade ställt in steglängden fel; efter min promenad på nästan 1 timma stod det att jag hade gått lite mer än 2 km.. Hmm, inte helt sannolikt, va?
Jag ändrade steglängden till 67 cm förut, för det är en uppskattad steglängd för en kvinna som är 157 cm, men jag tror att det är lite för kort ändå.
En normallång person har en genomsnittlig steglängd på 75 cm, och trots att jag är så liten så tror jag att jag tar rätt långa steg när jag går...
Jag tänkte gå rundan på 5 km uppe på berget imorgon eller i början på nästa vecka, och då ska jag anpassa steglängden efter vad den promenaden visar.

Hmm, kom precis att tänka på att jag flyttar nästa helg, och jag har knappt börjat packa än...
Men det är ju så jävla jobbigt att gå och packa ner sitt liv i lådor och samtidigt veta om att man lämnar halva sitt liv bakom sig... Usch, jag tror att det kommer bli jobbigare med den här flytten än vad jag har räknat med - nej, jag vill inte tänka på det längre...

Så här har min dag sett ut idag:

Frukost: 1 1/2 fralla med Lätt och lagom, skinka, 1 tsk västkustsallad (var bara tvungen att smaka!) och en kopp kaffe (5,5p)
Mellanmål: 2 äpplen, kaffe
Lunch: ris och wokgryta, Loka skogsbär (5,5p)
Mellanmål: 2 dl miniyoggi (1p)
Middag: hemmagjord pizza (Sara Lee, passerade tomater, gul paprika, champinjoner, färska tomater, 3%-ig fetaost, kronärtskockor, riven ost 12% och oregano. Vitlöksdressing: 3 msk minifraiche med 1 vitlöksklyfta, vitpeppar och salt) och Cola zero (7p)

Ps: igår gick jag 11.987 steg och idag 6.370 steg

2 kommentarer:

Helen sa...

ja du det är svårt med steglängden man jag har den på 82 har jag för mig. tar ganska stora steg.. trots att jag är kort...
jag å en kompis är jämnlånga å fick samma steglängd..
du är så duktig .. grattis till minuset..
kram å trevlig helg..

Cornelia sa...

Grattis till minuset, alla minus är bra minus vet du!!! Har också problem med min steglängd, jag har inte alls orkat ta tag i och rätta upp det, ska göra det när denna kursen är över och tentan är klar.
Kram och pepp, jobba lugnt och trevlig helg