tisdag 12 januari 2010

Efter nästan 4 timmar på äventyrsbadet...

...avslutade vi med en glass i cafeterian (eller ja, Alva avslutade med en Piggelin och jag satt bredvid och åt ingenting).
Jag är så fruktansvärt stolt över mig själv nu ikväll, för så nära som jag har varit att skita i pointsen, men lyckats att avstå, har jag nog aldrig varit!

Jag startade dagen hur bra som helst med en portion havregrynsgröt med frysta blåbär/hallon, 1/2 tsk socker och 1 dl mjölk (3,5p), en knäckemacka med skinka (1,5p) och en kopp kaffe.
På badhuset blev det en kokt korv med bröd (4,5p) och en Pepsi Max, och till middag åt jag pulvermos (2p), 7 st Scan Må Bra-köttbullar (4p + 1p för stekmargarinet) och 5 skivor rödbetor (0,5p).
Utöver detta gjorde jag en liten dessert till mig och Alva efter badet; jag skalade och klyftade 2 äpplen, la de i en skål och hällde över 3 msk vatten, 1 tsk strösocker och 1 tsk kanel. Sen micrade jag dem i ca 3 minuter och serverade med Milda vaniljvisp (2p). Smaskigt!

Men jag har varit så himla hungrig nu ikväll!!!
Till viss del beror det nog på att min röda vecka inleddes inatt (typiskt!), men även på att jag har känt mig lite uttråkad.
Jag har insett att jag oftast trillar dit när jag är just uttråkad; många äter ju för att de är ledsna (tröstätning) eller glada ("jag får unna mig"), men jag blir mest sugen när jag har för mycket tid att tänka på och inser att livet är rätt grått och trist och meningslöst. Visserligen blir det ju en form av tröstätning det också, men jag brukar inte äta när jag är ledsen på riktigt (förstår ni vad jag menar?). Det jag vill komma fram till är nog att jag menar att jag äter, eller blir sugen på att äta, när jag känner att jag inte har något annat att göra och vill känna mig tillfreds av någonting. När det inte finns något speciellt att göra som får en att må bra och känna sig nöjd, då vet man att man i alla fall kan äta något gott och må bra av det...

MEN jag lyckades som sagt att motstå impulsen att stoppa någon skit i munnen nu ikväll, och det beror nog faktiskt till stor del på att jag slog på teven i precis rätt ögonblick - när jag satte på visade de "Du är vad du äter" och precis efter det visades "Biggest looser"...
Usch, jag vill verkligen inte vara fet!!!
Och även om jag inte har typ 30 kilos övervikt, så kan jag ju inte påstå att det kändes direkt bekvämt att spatsera runt i baddräkt på badhuset tidigare idag... Det skulle vara så himla skönt att lyckas gå ner typ 10 kg till sommaren, och kunna köpa sig en fin bikini för en gång skull. Och kunna gå runt på stranden och känna sig helt okej...
Åh, håll tummarna för att jag har karaktären att lyckas med det innan plusgraderna sveper in över landet, och man ska börja slänga av sig kläderna!

1 kommentar:

Helen sa...

du är så jäkla duktig.. å 3 timmar i baddräkt.. ja då klarar du allt!! hihi,, vi ska iväg å bada på torsdag efter jobbet om inte sprutan på barnen tar för lång tid.. ska få andra dosen av svininfluensasprutan då.. eller så väntar jag tills nästa vecka.. får se..
kram kram