söndag 10 januari 2010

Irriterande...

Ja, det som stör mig med Viktväktarna är känslan jag får ibland av att vara satt på svältdiet...
Min frukost här ser ju inte sådär jättemycket ut för världen, men ändå "kostar" den 7p och efter att ha ätit den här frukosten har jag gjort av med mer än 1/3 av vad jag får äta på hela dagen! Och jag VET att jag får skylla mig själv när jag äter en sån här frukost, men det jag menar är att jag vill kunna äta det jag är sugen på (så länge det är nyttigt såklart), men ändå kunna äta normalt även till middag och kvällsmat och eventuellt ett mellanmål.

Det som får mig att överge Viktväktarna varje gång är att jag efter ett tag tycker att det är så himla jobbigt att behöva räkna allt jag äter, alternativt att jag är så jävla hungrig och inte har några points kvar att äta för, så jag skiter i pointsen och äter det jag har hemma tills jag är mätt.
Det är lite av den anledningen som jag har börjat läsa på om LCHF - där handlar det ju mycket om att man ska äta när man är hungrig och äta tills man är mätt. Jag tror absolut att jag skulle klara av att ge faan i socker och godis och kakor och sånt, men det som skulle vara svårare att hålla sig borta ifrån är ju pasta, bröd och ris. Dessutom har jag ju lite svårt för att äta rent smör och sånt...
Hmm, jag får fundera vidare på hur jag ska göra...
Det bästa vore ju om man kunde hålla sig till att äta bra mat och i normala mängder utan att behöva räkna points och utan att behöva utesluta något ur sin kost, men jag är inte så bra på sånt! Jag behöver en plan att följa... Och motionen kan jag inte förlita mig på, för det är jag verkligen jättedålig på...

Hur som helst, frukosten var god och nu är det dags att börja göra sig iordning och förbereda sig för bion.
Alva har ju bio-premiär idag och förväntningarna är skyhöga!

4 kommentarer:

Annie sa...

Hej! Jag har just hittat hit via en länk från en annan viktblogg, du har en blogg som är kul att läsa, tack för det! Jag behöver all motivation jag kan få!

Vad jag funderade på när jag läste det här inlägget var om du har börjat med Viktväktarnas nya program med Propoints? Jag har precis kört igång med det (började i torsdags) och det är stor skillnad i hur mycket man får äta nu mot tidigare. Det är så att jag börjar fundera på om det verkligen kan fungera... Visst, det är ju fortfarande så att man måste räkna allt och så, men efter att ha varit med ca 6 gånger tidigare så känns det nu som att jag kanske kan klara det den här gången!

Annie sa...

Hej igen! Ja - så bra som det verkar, det kan jag ju inte uttala mig om än - jag ska väga mig på torsdag för första gången med nya programmet! Just nu känns det lite läskigt, jag tycker jag får äta så mycket!

Cissi sa...

Hej,
Läste ditt inlägg idag. Tycker du ska kika på nya pointsprogramet (ProPoints) från Viktväktarna. De har ändrat jättemycket och man kan välja duoval med många fler livsmedel nu än tidigare. Dessutom har mättande livsmedel blivit lite "billigare" i points (och de som inte mättar så mycket har istället blivit lite "dyrare"). Dessutom är all frukt nu pointsfri (även bananer och vindruvor). Jag hade på gamla pointssystemet 20 points om dagen, nu har jag 29 samt en veckobonus på 42 (!) points som jag kan välja att utnyttja eller låta bli.

Om du är sugen på LCHF tycker jag du ska läsa på ordentligt innan. För vissa fungerar det utmärkt och de mår bra av den typen av kost. Jag åt enligt LCHF i nästan tre månader, mådde bra till en början men inte i längden och gick dessutom inte ner i vikt så nu är jag tillbaka på VV men med det nya programet :-)

Lycka till vad du än väljer!

Anonym sa...

Hej hej

Jag hittade in till din sida i slutet på förra veckan och har inte läst så mycket på den än, men tänkte bara säga med tanke på inlägget att du kanske ska kolla in vv:s nya kostprogram med propoints. Jag känner absolut igen det du skriver och har varit medlem länge så jag har inte heller räknat precis som de har gjort, men nu har jag faktsikt gått över till propointsen för jag ser bara så många fördelar med det. De har tagit med kolhydrattänkandet vilket ger bättre förutsättningar för att vara mätt på viss typ av mat. Ja, jag kanske bara svamlar nu, men poängen är att du kanske ska ta till dig vv:s nya poängsystem?
Ha en bra vecka!
Kram Victoria