fredag 25 februari 2011

Fredagsmys

Sådär, nu somnade Noel precis efter att ha ammat BÅDA brösten, så jag antar att han kommer att sova i några timmar nu...
Jag och Alva käkar chips/stjärnor och kollar på Barnkanalen, och M sitter framför datorn i köket; jag antar att han njuter av att äntligen få lite tid för sig själv - han är så gullig och passar upp på mig hela tiden!
Alltså, nu inser man ju hur lätt det är med ETT barn... Jag skulle klara mig utmärkt själv redan från dag 1 om jag bara hade haft Noel, men det är skitsvårt att ge uppmärksamhet åt två barn! Även om jag försöker att rikta uppmärksamheten åt Alva också, så känns det som att det inte riktigt räcker till; hon är VÄLDIGT krävande i den här nya situationen (förståeligt nog)!
Nästa vecka ska hon nog få gå till dagis i några dagar - för hennes egen skull och om hon själv vill, förstås!

Imorgon drar vi nog fram till stan en sväng på förmiddagen - jag behöver några amningstoppar och en större amningsbehå, och Noel behöver mer kläder, främst smidiga omlottbodies, tröjor och vantar. Och blöjor!

Ha en fin fredagskväll!

Ps: ett tips till från min barnmorska - undvik dessa 5 olika saker när du ammar och bäbisen har magknip:
* lök/vitlök
* kryddstarka maträtter
* vitkål
* bruna bönor
* gula ärter

1 kommentar:

Linda sa...

Fick rådet av en barnmorska, eftersom jag var ensam med mina två små, jag skilde ju mig när jag var i vecka 11, Hon sa iaf att bebisar behöver bara tre saker, mat ren blöja med lite kel och att sova, resten av tiden kunde man lägga på det äldre barnet. Har funkat super, ingen avundsjuka och ingen av dom blev " glömd "