onsdag 1 augusti 2012

Nystarts-frukost

Sitter här vid köksbordet och äter frukost: två kokta, mosade ägg med lite majonäs och en klick Bregott, samt en kopp apelsin-te med mellanmjölk.

Jag blir så irriterad på mig själv, för när jag tänker tillbaka på semestern som har varit så inser jag att jag hade kunnat äta LCHF utan problem varje dag; i Danmark grillade vi jätteofta och hade goda sallader till, och på hotellet i Trelleborg så fanns det både kokta ägg, äggröra samt bacon på frukostbuffén. Det handlar ju om att man är så jävla bekväm och att man tycker synd om sig själv för att man inte "får" äta samma saker som alla andra...

Men som Katrin Zytomierska sa i en intervju en gång så måste man alltid offra något för att gå ner i vikt, och egentligen så är ju kolhydraterna det lättaste att undvika!
Eller ja, jag äter ju också kolhydrater i mejeriprodukter, grönsaker och bär samt vissa charkuterivaror, men undviker de "värsta" såsom pasta, ris, potatis, mjöl och socker.

Häromdagen så läste jag på Kostdoktorns blogg att man till och med kan utöva gymnastik på elitnivå med en lågkolhydrat-kost, och med tanke på att även skidskytten Björn Ferry klarar av att leverera trots LCHF-ätande, så ska nog jag som soffpotatis klara mig ;-)

Idag ska jag läsa LCHF-bloggar och tanka inspiration; jag är redo!

Inga kommentarer: