lördag 18 augusti 2012

Västerbottenpaj

Jag bakade pajen själv, och den blev supergod (inte LCHF)... Här kommer receptet:

Skär 125 gram smör i kuber, och blanda ihop det med 3 dl mjöl och 2 msk kallt vatten till en smidig deg. Ställ kallt i kylskåpet i minst 15 minuter.

Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och förgrädda skalet i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter.

Vispa ihop 3 ägg, 2 dl grädde, en påse Västerbottenost (150 gram), salt och peppar, och häll blandningen i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 35-40 minuter (tills pajen blir gyllenbrun; det är okej om den inte är helt fast i mitten, för den stabbar till sig efterhand).

Servera pajen ljummen, gärna tillsammans med en klick crème fraîche, rödlök, dill och röd caviar...

Inga kommentarer: