torsdag 16 augusti 2012

Boven i dramat

Jag mår verkligen illa nu och ligger här i sängen och funderar på hur jag kunde vara så jävla dum som åt så mycket choklad!?!

En annan grej jag funderar på är varför jag alltid gör allt bakvänt... De flesta städar ju INNAN de får besök så att det ska vara rent och fint när man får främmat, men jag verkar ha fått allting om bakfoten!

Tidigare idag så kom "farsans" Susanne hit och hälsade på och en kort stund därefter så kom även min lillebror - jag bjöd på kaffe och fika, MEN det såg ut som ett bombnedslag här hemma!
Det stod disk i diskhon, ren disk på diskbänken, köksgolvet var täckt av smulor, det låg en hög med smutstvätt i tvättstugan, spisen var flottig, det var leksaker överallt, skorna i hallen var kastade huller om buller och altanfönstret var så fullt av handavtryck att man knappt kunde se ut genom rutan... Dessutom så hade jag röjt och slängt ut allting som låg och skräpade i bilen innan så hela gräsmattan var täckt av leksaker, skräp, pantflaskor, kläder m m...

Och vet ni vad!?!
Jo, när gästerna hade åkt hem så insåg jag hur stökigt och skitigt det var här hemma, så då sorterade jag rena kläder, tvättade och tumlade en maskin med tvätt, dammsög i köket, skurade rent spisen, vattnade blommorna, plockade iordning bland skorna i hallen, diskade, plockade in ren disk, städade upp alla leksaker, putsade altanfönstret och plockade iordning på allt som hade legat ute i bilen...

Visst, det blev jättefint här hemma, men varför gjorde jag inte allt det här INNAN de kom hit!?! Nu får de ju inte se hur fint det KAN vara, utan har bara bilden i huvudet av hur stökigt det var...

Men jag själv njuter av ordningen nu i alla fall! Jag fick t o m lite extra energi och ställde mig och kokade mannagrynsgröt till ungarna till kvällsmat (själv så slängde jag i mig två stekta ägg på stående fot vid spisen), och nu ikväll så har jag tänt en massa ljus och gjort det mysigt framför teven ;-)

Under tiden som jag fixade med allt det här så var M uppe på berget och gick en kvällspromenad med sin kompis, men när han kom hem lite mer än två timmar senare så visade det sig att han hade varit och tvättat bilen också ;-)
Visserligen på min begäran, men ändå... Nu är den fin både invändigt och utvändigt! Härligt!

Nu ska jag lägga mig och sova! Imorgon väntar jobb i förbutiken kl 09.00-15.30...

Inga kommentarer: