onsdag 5 oktober 2011

Polkapannacotta (utan gelatin) med vit chokladmousse


Här kommer receptet på en UNDERBAR efterrätt:

Polkapannacotta (3 stora port):
Koka upp 2 dl grädde tillsammans med 1/2 dl gelesocker och 1/2 msk vaniljsocker.
Bryt ner 100 g Marabou Polka och rör försiktigt medan chokladen smälter.
Låt blandningen koka i ca 1 minut, svalna av litegrann och häll upp i portionsglas.
Ställ kallt att stelna i minst 2 timmar...

Vit chokladmousse (4 port):
Vispa 2 dl grädde (inte alltför tjockt).
Smält 50 g vit choklad, och blanda i 1 äggula. Rör runt.
Blanda ihop chokladblandningen med grädden, och skeda över den kylda pannacottan.

Ställ kallt.
Garnera med polkagrisar ;-)

Inga kommentarer: