onsdag 12 oktober 2011

Bärpaj med vispad grädde

Här kommer receptet på pajen som jag gjorde förut... För en sockertorsk som mig så var den ju lite sur måste jag ju erkänna, och hade jag fått välja så hade jag ju hellre valt en kladdig chokladkaka med kolasås typ, MEN den funkade helt okej för att stilla det värsta suget (och grädden gjorde ju sitt till också)...

BÄRPAJ:
Tina ca 200 g frysta bär (jag hade hallon, björnbär, vinbär, blåbär och jordgubbar) och lägg i en ugnsfast form.
Smält 25 g smör och vispa ner 1 ägg, 2 dl kokos och 1 krm kardemumma.
Lägg smeten ovanpå bären och gratinera i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter eller tills kokosen får fin färg.
Servera med vispad grädde.

(Ps: nästa gång så gör jag nog dubbel sats av kokossmeten ;-)

Inga kommentarer: