måndag 17 september 2012

Viktväktarna

Det har gått bra med maten idag, men frågan är om jag har klarat av att äta så lite p g a att jag har mått halvdåligt efter migränen!?! Eller ja, jag har ju egentligen inte alls ätit "lite", men man äter ju väldigt annorlunda gentemot LCHF...

Förut så åkte jag iväg till Viktväktarna och shoppade lite; de har möten varje måndag kl 18.30 här i stan - jag köpte Butiksguiden för 75 kronor, Restaurangguiden för 75 kronor (och då fick jag en Checkkalender på köpet) samt deras nya tidning för 45 kronor.

Jag skrev inte in mig idag, utan testar att köra mitt eget race. Vi får se om jag blir medlem vid ett senare tillfälle, men just nu så försöker jag på egen hand.. Det enda jag vill ha nu är "nybörjarhäftet", men det kanske går att få tag i ändå!

Jag pratade en hel del med konsulenten i och med att jag var där innan några andra hade kommit, och hon verkade himla trevlig! Jag berättade lite om min LCHF-bakgrund och hon lyssnade utan att komma med pekpinnar och hon ställde frågor av rent intresse. Sen så berättade jag att även om jag är less på allt fett och alla ägg så tycker jag att LCHF har mycket bra att komma med också, bl a nyttan av att undvika mjöl och socker, och det höll hon med om till 100%...
Hon verkar vara en vettig konsulent och inte helt indoktrinerad (även om hon såklart förespråkar Viktväktarna och deras sätt att tänka)!

I samma veva så berättade hon att Livsmedelsverket i Norge har förbjudit LCHF, och att de har sett en ökning av hjärt- och kärlsjukdomar bland kvinnor i 40-årsåldern med 82%... (Jag tror att det var nåt sånt hon sa i alla fall)...
Hemskt!

Jag tycker att det är jättejobbigt när två bra saker står emot varandra och man inte vet vad man ska tro på!
Man får väl helt enkelt gå på magkänslan och göra det som känns bäst för en själv... Även om en del säkert är dåligt med LCHF, så är det ju mycket som är bra också! Men som jag har skrivit förut så tror jag att det viktigaste är att hålla sig ifrån sockret!
Och vitt bröd!

När jag satt i bilen utanför Viktväktarnas lokaler så fick jag ett ryck och ringde till biblioteket också, och frågade om boken "Hjärnkoll på vikten" fanns inne; det fanns den, och snälla Anneli hämtade den åt mig i hyllan så att jag bara kunde springa in och låna den lite snabbt.
Åh, vad jag saknar alla mina gamla kollegor på Stadsbiblioteket!!!
Anneli och Anna träffade jag ju där idag, och Tove var inne på Ica Maxi och hälsade häromdagen. Och Ingalill skriver så snälla kommentarer på bloggen emellanåt!

Nu ska jag försöka att sova! Jag har känt mig helt tung i huvudet och kroppen idag efter migränen och alla värktabletter :-(
Imorgon så ska M vara med Alva i skolan hela dagen, och kl 15.30 så är det dags för Noels vaccination mot bl a mässlingen (tror jag att det var)... Usch, jag HATAR att ge ungarna sprutor; det värker i mammahjärtat av att se dem så ledsna!

Förresten, jag har ju inte berättat vad jag har ätit idag:
Frukost: 2 dl lättfil, 1 dl Special K och en halv banan. En kopp te. (4pp)
Lunch: kycklingrisotto (8pp)
Mellanmål: en fralla med Lätta och två skivor rökt skinka. Ett äpple. En kopp te. (4,5pp)
Kvällsmat: två tortillabröd, isbergssallad, gurka, tomat, 1/2 dl majs, stekta champinjoner och 1/2 förp grillost (10pp)
Övrigt: en kopp te

Summa summarum: 26,5pp

Jag får äta 26pp/dag och sen så har jag 49bpp (bonuspropoints)/vecka som jag får äta OM jag vill...
Idag så tjänade jag in 1app (aktivitetspropoints) i och med min promenad till jobbet också, så det var därifrån jag tog den halva propointsen som jag överskred min dagsranson med.

Men nog om detta - godnatt!

Inga kommentarer: