tisdag 23 oktober 2012

Kanelbullar

Fan, jag skrev världens längsta inlägg om allt som vi har gjort idag och så försvann det :-(
Här kommer i alla fall receptet på kanelbullarna som jag bakade förut:

Smula ner 50 gram jäst i en bunke.
Värm 5 dl mjölk till 37 grader, och rör ut jästen med mjölken.
Tillsätt 13-14 dl vetemjöl, 1 1/2 dl socker, 1/2 tsk salt, 1 msk kardemumma och 125 gram tärnat rumsvarmt smör.
Arbeta ihop allt till en smidig deg, och låt den jäsa i ca 30 minuter.
Blanda under tiden ihop fyllningen: 250 gram smör, 4 msk kanel, 3 dl socker och 1 msk vaniljsocker.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
Skär sedan ut bullarna (1-2 cm), lägg i formar och låt jäsa i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 minuter.

1 kommentar:

Bina sa...

Tog du dubbla den fyllningen du skrivit i receptet eller har du redan dubblat den?