fredag 26 augusti 2011

Spegel spegel på väggen där...

Förut så tog jag en bild av mig själv när jag var hos farmor, och även om jag definitivt bär på en massa överflödiga kilon så tycker jag inte att jag lider av FETMA, vilket mitt BMI antyder... Fast jag är ju i och för sig bara 0,3 kg ifrån överviktig nu ;-)

Trots mazarinen förut så stannar jag på 1475 kalorier idag, och jag ångrar ingenting; jag är en liten sockerråtta och kakan var ljuvligt god!
Dessutom så äter jag ju inget onyttigt alls på veckorna, så jag är jäkligt stolt över mig själv!

Jag har kommit på varför jag alltid har tyckt så bra om Viktväktarna, och det är ju dels för att jag då får lov att äta kakor/godis/glass m m och dels att man får äta obegränsad mängd frukt samt obegränsad mängd kolhydrater för en viss summa Points.
Systemet är ju egentligen värdelöst för en person som inte kan hantera sitt ätande!!!

Jag har insett att mitt tänk har varit ute på helt fel spår sedan jag var ung och bantade första gången... Det är INTE okej att trycka i sig två bananer, ett äpple, en apelsin och en klase vindruvor innan middagen bara för att man är hungrig (frukt innehåller både socker och kalorier = inget är gratis) och det är INTE okej att göra som jag gjorde idag - hoppade över riset till middagen för att kunna äta en mazarin!

Så gjorde jag hela tiden på VV - jag spenderade mina Points på godis och kakor, och så åt jag mig "mätt" på allt som var fria Points, d v s frukt och grönsallad typ... Jag kunde lätt nöja mig med en fruktsallad till middag, bara jag fick äta en Japp framför teven på kvällen... Och bara jag höll mig inom mina Points så var det acceptabelt... Helt idiotiskt!

Och om ni har varit på ett VV-möte någon gång, så ser ni ju vad det är som medlemmarna köper med sig hem efteråt: VV:s chokladbars, chips, saltlakrits m m... Viktväktarna profiterar ju på att upprätthålla människors sockerberoende! Och så gömmer man sig bakom orden att "man kan äta allt, men inte alltid"...
Och folk går på det till 100% - jag själv gjorde ju samma sak i flera år!!!
Och jag tycker fortfarande att en diet som inte förbjuder något är en diet som tilltalar mig, men jag MÅSTE ändra den inställningen... För min egen skull!
Socker är skadligt och inte bra för min kropp. Punkt slut.

Och det är INTE nyttigt att överäta heller - det är ju helt idiotiskt att man får äta valfri mängd pasta för ett visst antal Points... Visserligen så säger de i samma mening att man ska sluta att äta när man är mätt, men om du har missbrukat mat i många år så kan jag lova att det är orden VALFRI MÄNGD som man tar fasta på!

Ju mer jag läser i Matrevolutionen, desto mer inser jag hur skruvade mina tankar har varit! Och hur många undanflykter man har haft för att äta fel! Och hur många kryphål man har nosat upp för att få äta så mycket som möjligt! Och helt fel saker!

När jag äter en tallrik pasta så omvandlas det mesta till druvsocker i magen och tas upp som blodsocker i blodet. Insulinet skjuter i höjden för att hålla blodsockret på en normal nivå, och ju mer insulin som kroppen producerar desto fetare blir vi (för insulin är ett fettbildande hormon) - lätt som en plätt, egentligen!
RÄTTA MIG GÄRNA OM JAG HAR FEL!!!

Gah, varför ska det vara så gott med allt som är onyttigt!?! Som t ex mazariner och biskvier ;-)

3 kommentarer:

Offe sa...

Shit vad smal du har blivit, kan verkligen inte tror att du nyss var gravid. You go girl =)

Hoppas allt är bra annars med dig. Kram

Lotta sa...

Jo men viss har du rätt i det du skriver. Samtidigt tänker jag att det handlar om lite sunt förnuft! Det är bättre att äta en frukt än en kaka! Jag tycker att det är bra att man kan äta fetare produkter nu för ett bättre propoints än när man räknade enbart points! Hur som helst så har du en stor poäng i det du skriver samtidigt tycker jag att de blivit bättre. Dock är det svårt för oss som har sockerberoende o kanske inte väljer rätt sorts mat men det är ju ändå vårt val tänker jag o inte viktväktarnas!
Lotta

Vicky sa...

Jag har tagit klivet från viktväktarna, som förut funkat för mig men jag tycker det är för dyrt. I stället undviker jag bröd, pasta, - ja den kolhydratrika maten. Inte hel och inte jämt men jag tänker mig för och det funkar för mig. Mitt sockerberoende har verkligen mattats av. För jag är som du, kan inte nöja mig med det lilla när jag tillåter mig utan jag ska ta allt och gärna lite till. Därför passar en mindre kolhydratrik kost mig bra.
Kämpa på, du är så duktig.