lördag 27 augusti 2011

"Bättre än grädde", enligt Viktväktarna...

Ingredienser: Glykossirap/sirup, socker/sukker, vegetabiliskt fett/fedt, skummjölkspulver/skummetmælkspulver, emulgeringsmedel/emulgatorer (mono- och diglycerider av/af fettsyror/fedtsyror, mono- och diglyceriders mjölksyraestrar/mælkesyreestere af mono- og diglycerider af fedtsyrer, monooch diglyceriders mono- och iacetylvinsyraestrar/mono- og diacetylvinsyreestere af mono- og diglycerider af fedtsyrer), mjölkprotein/mælkeprotein, modiferad stärkelse/modificeret stivelse, stabiliseringsmedel/middel (kaliumfosfater/kaliumphosphat), joderat salt, arom/aroma, färgämne/farvestof (betakaroten).



Nu känner jag att jag attackerar Viktväktarna, men de hävdar i sin webshop att den här dessert-toppingen skulle vara bättre än grädde - kolla in innehållsförteckningen... Den känns ju allt annat än ett bättre alternativ!
Dessutom så innehåller VV:s "grädde" 505 kcal/100 gram medan 40%-ig äkta grädde innehåller 374,5 kcal/100 gram - på vilket sätt kan den här produkten med alla tillsatser vara BÄTTRE på något sätt!?!

Läste om det här på www.kostdoktorn.se och kände att jag också var tvungen att kommentera det!


Skickat från min iPhone

1 kommentar:

therese sa...

Håller med, utan att ha läst på Kostdoktorn... Knepigt, att en massa kostgjorda gejor skulle vara bättre än en ren naturprodukt?!?!

När jag gick på WW så var det bara en hetlsjakt på fettet, för det gick hur bra som helst med kolhydraterna och man kunde äta hur mycket stärkelse som helst.. Alla vet ju att det omvandlas till socker i kroppen.. Men det är väl så, att alla blir salig sin egna tro, vare det är WW eller LCHF...

Så lite sunt förnuft borde vara kopplat till alla dieter... Ta't lugnt och gör din egna deserttopping, mixa lite frysna bär, och du! ta en matsked vispad grädde... det blir ju egentligien inte så mycket grädde det är ju mest luft.. och det är väl så att detta är väl inget du äter varje dag eller???? kramen