lördag 20 augusti 2011

Kräftskiva

Alltså, bland mina vänner på Facebook så tror jag att 9 av 10 är på kräftskiva idag! På var och varannan uppdatering kan man läsa om mumsiga kräftskivor och trevligt umgänge med vänner... Mysigt!

Själva så har vi haft en lugn och skön dag idag... Efter lyxfrukosten så badade jag och Alva tillsammans (hon fick hoppa i efter att jag hade legat och lusläst senaste numret av Topphälsa i ca 40 minuter), och efter det så lade jag mig och vilade lite med Noel. När vi vaknade så gick jag bort till affären och handlade lite, och sen så fixade jag iordning lunchen: tagliatelle med köttfärssås (jag provade att smaksätta färsen med en halv burk Cantadou kantarell, och det blev jättegott).
Efter maten åkte vi iväg och köpte lördagsgodis och sen åkte vi runt lite med bilen (Alva och Noel sov, så jag och M njöt verkligen av bilturen!), och när vi kom hem så började jag att packa lite smått - 4 flyttlådor hann jag med att fylla innan Noel började att krångla och pocka på min uppmärksamhet.

När vi började diskutera vad vi skulle äta för något till middag/kvällsmat så var motivationen/inspirationen som bortblåst, och eftersom min dag ändå var "förstörd" ur diet-perspektiv så fick det bli en kebab i bröd samt en burk Coca Cola... Illa!

Nu ligger jag här i sängen och funderar på om det var värt det eller inte, och jag skulle vilja säga "både och"...
Jag var verkligen jättesugen på att äta gott idag och strunta i kaloriräknandet så det känns helt okej, men med facit i hand så kanske jag kunde ha ätit hälften av godiset, halva kebaben och skippat läsken... MEN jag ångrar ingenting, utan känner mig mätt och glad och nöjd med mitt beslut att unna mig idag!

Däremot så känner jag att OM jag fortsätter med EN ätardag/-kväll i veckan, så ska jag fokusera på EN grej som jag verkligen är sugen på, istället för att äta så mycket som möjligt bara för att jag får och kan göra det...
Idag hade det nog t ex räckt om jag hade ätit min citronbiskvi, för det var ju den som jag hade suktat efter hela veckan ;-)

Nu när man ligger här och är sockermätt så fattar jag inte att jag kunde äta så här dåligt så ofta förut - jag gick ju och la mig med den här uppstoppade känslan nästan varje dag!
Nej, nyttigt på veckorna och lite gottigt till helgen - det är nog ett vinnande koncept!

Inga kommentarer: