fredag 24 juni 2011

Chokladmuffins med mjölkchokladfrosting, vit choklad-ganache


De här muffinsen gick hur snabbt som helst att baka, och de blev jättesaftiga och goda!

Chokladmuffins (15 st):
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt de torra ingredienserna, och blanda sist i mjölken och smöret.
Häll upp smeten i muffinsformar (fyll till 2/3), och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-12 minuter.

Mjölkchokladfrosting:
200 g mjölkchoklad
200 g färskost, typ Philadelphia
50 g smör (rumsvarmt)
ca 1 dl florsocker

Smält chokladen och låt den svalna något.
Vispa ihop de övriga ingredienserna, och tillsätt sedan chokladen.
Vispa tills frostingen är fluffig...

Vit choklad-ganache:
200 g vit choklad
3 dl grädde

Värm grädden, men var noga med att den INTE kokar!
Bryt chokladen och häll ner i grädden, och rör runt tills den har smält.
Ställ blandningen i kylskåpet över natten, och vispa sedan upp den till lagom konsistens.

Inga kommentarer: