Nu mår jag hur som helst jävligt illa efter att ha tryckt i mig tre (!) bitar med vispad grädde :-(
Om 40 minuter så ska jag åka in till stan och hämta M på tågstationen, så jag har bestämt mig för att han får ta bilen hem och så tar jag en promenad...
Receptet kommer hur som helst från min namne Åse, som finns på www.56kilo.se (en underbar blogg!), men jag har dock gjort några små justeringar:
Vispa 4 ägg, 3/4 dl sukrin och 1 1/2 tsk vaniljpulver luftigt.
Smält 200 gram mörk 70%-ig choklad (jag använde Odense) och 200 gram smör på svag värme.
Häll chokladblandningen i äggblandningen, och vispa tills smeten blir jämn och fin.
Häll smeten i en smord springform, och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 6-8 minuter.
Servera med vispad grädde.
Ett tips: jag dekorerade kakan med riven kokos, och det blev både snyggt och jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar