tisdag 24 januari 2012

Sluta med LCHF!??

Hoppas att ni inte sätter morgonkaffet i halsen nu när jag visar den här bilden, men jag får panik snart!!! Jag får bara mer och mer akne trots att jag varken äter choklad eller nötter längre, och jag vet inte vad jag ska ta mig till!!!
För några år sedan (innan Alva föddes) gick jag på Roaccutan i två omgångar och fick jättefin hy, men nu har finnarna och den irriterade hyn blossat upp igen... :-(
Jag ska göra ett sista försök att undvika ost samt försöka att inte steka all mat, men om det inte blir bättre så får jag sluta med LCHF!

Åh, jag vill verkligen inte behöva sluta med LCHF, men om min hy varken tål nötter, mörk choklad, ost eller fet mat så finns det ju liksom ingen anledning att fortsätta...

ÖVERALLT kan man läsa om folk som blir jättefina i hyn och att acnen försvinner av LCHF-kosten - är jag verkligen helt ensam om det här problemet!?!

5 kommentarer:

Linda sa...

Ser ut lite som jag kan få när jag är stressad..

Viktnedgangsomfunkar sa...

Jag är inne i en "blemm" period just nu.
Min massör påstår att det kan ta ett bra tag innan dom försvinner när man lägger om kost och motion.
Jag hoppas och håller tummarna för att det blir bättre snart.
Kram

Johanna Sandberg Larsson (rivstartare) sa...

Jag förstår verkligen att du inte vill sluta med LCHF när det funkar så bra för dig. Men du kanske skulle kunna köra vidare fast lite mer åt GI-hållet. Jag kör på det och det funkar jättebra så det är ju såklart därför jag ger det tipset ;) Jag äter väldigt lite kolhydrater (inga snabba) men jag kan äta lite frukt, grovt bröd, quinoa m.m. och väljer t.ex. mellangrädde istället för vispgrädde. Mer protein och lite mindre fett än LCHF. Bara ett tips till dig :) Sen har jag en annan fråga, är det bara i ansiktet du blir så? Eller på andra delar av kroppen? Det kan inte vara att du reagerar på ägg? Jag kan få så på kroppen om jag äter väldigt mycket ägg. Men du vet ju såklart bäst, det är din kropp.
Hoppas att du får ordning på problemen!

Ewa Svensson sa...

Hejsan!! Alla hudproblem tar tid att läka ut...jag vet för jag föddes med Atopiskt eksem. Jag har ätit enligt lchf i flera år och är nu nästan helt eksemfri. Du får räcka med upp till ett år.....(gäller inte alla)sen kommer din persikohy /KRam Ewa

Elna i Skåne sa...

Hej Åse! Jag har också gått på Roaccutan men bara en gång (det var djävligt nog tycker jag...). Jag får såna ackne-utslag när jag är stressad och/eller har en förkylning på gång. Men jag har käkat LCHF några veckor nu utan att märka en försämring, så jag hoppas att LCHF inte är din bov i dramat.