torsdag 19 januari 2012

Baconlindad kycklingfilé

Idag åt jag värsta lyxmiddagen: jag tinade en kycklingfilé, skar ett snitt utmed långsidan, fyllde den med ett halvt paket Crème bonjour kantarell och lindade 5 skivor bacon runtom. Sedan stekte jag kycklingen lätt i smör, la den i en ugnssäker form och fixade såsen: jag lät kycklingskyn vara kvar i stekpannan och tillsatte 1 1/2 dl grädde, resten av kantarellosten, svartpeppar och lite soja.
Jag hällde såsen över kycklingen och ställde in den i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter (jag använde en stektermometer och lät kycklingen bli 72 grader).
Jag orkade bara äta halva filén, och till den åt jag en grönsallad med resten av baconen som jag klippte i småbitar och knaperstekte...

Mums filibabba!!!

Inga kommentarer: