Finns det några LCHF-fantaster därute som kan bemöta påståendet här nedan:
"Serotonin ökar förmågan att motstå impulser, vilket gör det lättare att säja nej tack. Personer med låg serotoninnivå är inte bra på att kontrollera sina impulser. Det är nästan omöjligt för dem att säga nej tack, - - . Den otillräckliga serotoninnivån i hjärnan ger dig inte den tid du behöver för att fatta bra beslut.
Förutom att de är impulsiva kan personer med låg serotoninnivå vara deprimerade och ofta känna ett sug efter enkla kolhydrater som bröd, pasta eller godis. När hjärnan har dåligt med serotonin gör den allt den kan för att öka nivån. Den inte bara justerar upp och öppnar fler receptorer för att få så mycket serotonin som möjligt - den skapar också ett sug efter den sortens mat som kan höja serotoninnivån.
- - - För att förflytta tryptofanet till hjärnan så att serotoninet kan bildas behövs det kolhydrater."
- - - För att förflytta tryptofanet till hjärnan så att serotoninet kan bildas behövs det kolhydrater."
Jag tycker att jag mår bra i kroppen av att äta enligt LCHF, men det där om att sockersuget skulle försvinna stämmer inte alls in på mig :-(
Jag har en väldigt kost-intresserad kontakt på FB som skickade den här infon till mig häromdagen, och det låter ju rimligt. Vad tror ni?
1 kommentar:
Jag tycker att mitt sug efter snabba kolhydrater har försvunnit för mig (om jag håller mig till lchf kost) dock blir jag Mer triggad av att äta lite kolisar nån gång än att helt utesluta dom dåliga. Kram
Skicka en kommentar