lördag 31 december 2011

9. Min metod

Vad gäller min metod så är väl egentligen alla kommentarer överflödiga - självklart ska jag använda mig av LCHF som metod för att nå mina mål (som för övrigt kommer att redovisas under nästa punkt)...

Jag är så glad att jag upptäckte LCHF och att jag vågade prova! Självklart så blir jag också tveksam emellanåt till om det verkligen kan vara hälsosamt att trycka i sig så mycket fett (och ägg) som en LCHF-diet innebär, men jag har valt att lita till stor del på "Kostdoktorn" Andreas Ehrenfeldt samt till de personer som har ätit LCHF under många år och mår bra och har bra värden (främst vad gäller blodfetter och kolesterol).

Själv känner jag mig så himla mycket bättre i kroppen utan kolhydrater, och vad gäller viktminskningen så är det ju fantastiskt att man kan gå ner i vikt TROTS att man äter väldigt god mat utan att behöva begränsa sig portionsmässigt och trots att man aldrig behöver gå hungrig :-)

Visst kan jag också tycka att man BORDE äta varierat (lite av allt) och motionera för att gå ner i vikt, men den metoden funkar inte för mig! Dels är jag så bekväm/lat att jag knappt aldrig tar mig för att motionera och dels så överäter jag alltid när det är kolhydrater med i bilden... Tråkigt, men sant!

Alltså, jag har ju viktväktat i typ hundra olika omgångar sedan jag var tonåring, och även fast konceptet låter bra så funkar det helt enkelt inte på mig: det är för jobbigt att mäta och väga maten, och jag hittar alltid kryphål för att kunna maximera skräpmaten och godiset. Dessutom så går man och äter på något med noll points konstant, och ändå är man hungrig!

Nej, LCHF passar mig som handen i handsken ;-)

Inga kommentarer: