lördag 24 december 2011

En nykter jul

Brorsan gjorde en liten iakttagelse på Systembolaget tidigare idag - folk handlar alkohol som besatta... För många verkar det inte handla om att ta EN snaps till middagen eller att dela på en flaska vin under kvällen, utan det är fullt ös - medvetslös - som gäller, typ...

Jag måste säga att jag tycker att det är hemskt!!!

Julen är barnens högtid, och är man förälder så tycker jag nästan att man är skyldig sina barn att ge faan i spriten! Om man känner att alkoholen är så nödvändig i sitt liv så tycker jag att man kan skaffa barnvakt och berusa sig utan att barnen behöver ta del av det...

Sen är jag väl kanske lite extrem, för jag själv skulle aldrig ens dricka ett glas vin i närheten av mina barn, men man behöver väl för Guds skull inte supa sig full på julafton!?!

Nu är det hur som helst dags att sova - imorgon är det full rulle som gäller... Men det ska bli så mysigt att få hit "farsan" och mina två bröder med familj - vi ska umgås och äta god mat och smaska godis och öppna julklappar...och hälsa på mamma i Birgittalunden ;-)

Jag bloggar på som vanligt imorgon, men till alla er som inte kommer att vara uppkopplade vill jag bara önska EN RIKTIGT GOD JUL!!!

Ps: jag misslyckades med mina knäck :-( När jag kom hem nu och provklämde lite på dem så är de alldeles för mjuka... Går det att frysa dem tro? Annars får vi äta dem med sked... ;-)

1 kommentar:

Anna Malmborg sa...

Min lillebror hade visst handlat på sig en del, men han köpte så det fanns till juldagen och nyårsafton också. Så han slapp köa igen.