Men vad ska man annars göra när regnet öser ner och det är allmänt grått och trist och Noel är grinig!?!
Gurkan blev en riktig hit, men marmeladen gör jag nog inte om - den smakade typ bara socker :-(
Så här gjorde jag i alla fall...
Kiwimarmelad:
Skala 6 kiwifrukter, skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll över 2 3/4 dl strösocker, mosa kiwin lätt med en gaffel och koka upp.
Koka i 7-10 minuter och skumma av allteftersom.
Häll upp marmeladen i burkar, sätt på lock och ställ kallt.
Pressgurka:
Skiva 1 gurka med osthyvel och lägg i en skål. Strö över 3 krm salt, ställ en tung tallrik ovanpå gurkan och låt stå och dra i 30 minuter.
Gör iordning en lag av 1 dl vatten, 2 msk ättikssprit, 4 msk socker och några dillkvistar (eller persilja).
Rör runt tills sockret har löst sig, och häll lagen över gurkorna.
Låt stå och dra i minst 1 timma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar