söndag 26 juli 2009

"Tråkig" kvällsmat

Inser att min kvällsmat ser hur tråkig ut som helst, men det var exakt det här jag var sugen på: ostmackor och flingor. Säga vad man vill om Viktväktarna, men det jag tycker är det bästa med dem är att man får lov att äta ALLT men inte alltid... Om jag ska rannsaka mig själv så inser jag ju att jag har missbrukat det mottot tidigare genom att hoppa över måltider för att få äta typ After Eight-plattor istället, men det är ju inte viktväktarnas fel, utan helt och hållet mitt eget. Även om det är lika många points i 15 After Eight som i min kvällsmat ovan, så betyder det ju inte att båda alternativen är lika bra att äta... Därför har jag tagit det mogna beslutet att inte äta kakor och godis alls, så att jag inte riskerar att fatta några dumdristiga beslut och börja byta ut måltider mot snacks :-)

Den här helgen har inte alls varit rolig; jag och M har tjafsat jättemycket och Alva har visat hur 3-årstrotset kan yttra sig, så det ska faktiskt bli riktigt skönt att gå till jobbet imorgon. Det ska bli skönt när M:s semester är slut också och Alva börjar på dagis igen, så att man kan börja få in lite rutiner i vardagen igen...
Just nu längtar jag faktiskt bara efter att klockan ska gå lite snabbare så att man får gå och lägga sig...

Jag funderar på att köpa ett årskort på Friskis och svettis, förresten. Jag inser ju att jag aldrig kan motivera mig till att motionera själv när jag bor här ute på landet... Både igår och idag har jag försökt förmå mig själv till att gå ut och gå eller hoppa lite hopprep eller nåt, men det går bara inte... Det kanske i och för sig beror på att man har känt sig nere över huvud taget, men jag känner att jag vill börja med nåt som jag tycker är roligt och som inbegriper andra människor.
Ett årskort på Friskis och svettis kostar 1500 kronor, och vi har ju ett friskvårdsbidrag på 1000kr/år på jobbet, så då blir det ju inte så saftigt och man behöver inte känna att det är jordens undergång om man inte går flera gånger i veckan. Dessutom har de ju ett litet lekrum för barn precis i anslutning till gympasalen, så då kan jag ta med Alva och slipper vara så beroende av M:s arbetstider. Om jag skulle anpassa mig efter honom skulle jag ju få träna efter kl 19.00 varje dag och det skulle bli väldigt dyra bensinpengar: först 2 mil till jobbet, sen 2 mil hem, sen 2 mil till träningen och 2 mil hem... Och med min karaktär skulle jag nog aldrig åka hemifrån så sent på kvällarna; nej, då är det ju bättre att åka och träna direkt efter jobbet.
Ja, ja.. vi får väl se vad som händer i höst!

Så här har min dag sett ut idag:

Frukost: 1 Polarkraft Extrem med Lätt & Lagom och ett kokt ägg, 5 skivor saltgurka, 1 dl vaniljyoghurt med 1/2 msk linfrön och frysta blåbär/hallon, en kopp kaffe (4,5p)
Mellanmål: en persika, kaffe
Middag: 1 grillfilé, 1/4 halloumiost, isbergssallad, gurka, tomat, egengjord dressing, Cola zero (8p)
Kväll: 2 Polarkraft Extrem med Lätt & Lagom, 2 skivor ost, saltgurka, 1 dl K-special och 1,5 dl mellanmjölk (7,5p)

1 kommentar:

Helen sa...

härlig meny åsså en bra ide att köpa årskort.. skönt att slippa betala hela själv... tråkigt med bråk.. hoppas det är bättre nu.. kram kram