onsdag 18 september 2013

Middag och efterrätt

Ris och korvstroganoff till middag, och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt ;-)

Glutenfri knäckig äppelpaj:
Skala, kärna ur och skiva 5 äpplen tunt och lägg i en smord pajform. Strö över rikligt med kanel.
Smält 125 gram smör och tillsätt sedan 1 dl socker (kan minskas med hälften, tror jag), 2 dl havregryn, 1 dl mjöl, 1/3 dl sirap och 1 1/2 msk mjölk (egentligen så skulle det vara 1/3 tsk bakpulver också, men det hade jag inget hemma)... Rör ihop allt till en kletig smet och häll över äpplena.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30-35 minuter.

Servera med vaniljsås ;-)

Ps; jag använde glutenfritt mjöl och glutenfria havregryn, men självklart kan man använda "vanligt" också...

Inga kommentarer: