Oh my God, vilka goda kanelbullar jag har bakat idag!!!
40 smaskiga kanelbullar
Smula ner 50 gram jäst i en skål.
Värm 5 dl standardmjölk till 37 grader, och rör ut jästen i mjölken.
Tillsätt 1 1/2 dl socker, 1/2 tsk salt och 1 tsk kardemumma och rör om, och klicka sedan i 125 gram rumsvarmt smör i småbitar.
Efter detta häller du i 14 dl mjöl i omgångar och bearbetar under tiden allting till en smidig deg (det gör inget att den är lite kletig). Pudra över lite mjöl och ställ degen att jäsa i ca 40 minuter.
Dela degen i två delar och kavla ut dem till två tunna plattor.
Blanda ihop fyllningen: 250 gram rumsvarmt smör, 1 1/2 dl socker, 2 msk kanel och 2 msk vaniljsocker, och bred ut fyllningen på båda plattorna. Rulla ihop plattan från långsidan, och skär sedan ut centimeter-tjocka bitar ur rullen och lägg i bullformar.
Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 40 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 6-8 minuter...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar