onsdag 9 januari 2013

Ljuvligt god LCHF-lasagne

Nu ikväll så testade jag att göra lasagne à la LCHF för första gången, och det blev supergott!!!

Först så gjorde jag (eller snarare M) iordning pastaplattorna:
Vispa 4 ägg poröst med elvisp, och blanda sedan ner 125 gram Philadelphiaost och 1/2 dl fiberhusk. Rör ihop allt till en jämn smet, och bred ut den på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg över ett nytt bakplåtspapper och kavla ut degen/smeten tunt.
Låt pappret ligga kvar och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 10 minuter.
Låt den stora degplattan svalna och skär den sedan i lagom stora bitar (alt strimla den om du vill ha spagetti).

Stek nötfärs eller blandfärs, och gör iordning en god köttfärssås.

Gör iordning en ostsås som du ska varva köttfärssåsen och pastaplattorna med:
Häll i 3 dl crème fraîche, 1 dl grädde och 1 äggula i en kastrull, och koka upp såsen under omrörning. Tillsätt 100 gram riven ost, salt och vitpeppar, och rör runt tills osten har smält.

Varva pastan, köttfärssåsen och ostsåsen i en ugnsfast form och avsluta med att strö över riven ost.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

Servera lasagnen med en grönsallad ;-)