tisdag 22 januari 2013

Kokt torsk med äggsås

Mums, vilken god middag jag gjorde iordning idag; kokt torsk med äggsås och färsk kokt broccoli.

Vid lunchtid hade jag varken tid eller ork att laga till något avancerat så det blev bara två och en halv ost- och baconkorv utan något till, men nu ikväll så gjorde jag alltså iordning detta:

Tina ett block fryst torskfilé. Lägg ner fisken i kokande vatten, salta och låt ligga i ca 5 minuter. Ta upp fisken och lägg den i en form.

Koka, skala och hacka 4 ägg.

Smält 25 gram smör i en kastrull och vispa ner 2 dl grädde och 2 dl crème fraîche. Krydda med salt, vitpeppar och dill (jag använde fryst dill, men färsk är säkert snäppet bättre).
Blanda försiktigt ner ägghacket.
Häll äggsåsen över torsken.

Bryt broccolin i mindre buketter och koka i saltat vatten i ca 5 minuter.

1 kommentar:

Pentmark sa...

Gud vad gott med torsk i äggsås, kanske jag också borde laga till middag idag ;P
//Hanna