söndag 20 januari 2013

Fröknäcke

Före och efter gräddning...

Åh, förut gjorde jag världens godaste fröknäcke, och återigen så var det min namne Åse som stod för receptet (dock så hade hon i sin tur "fått" det av Birgitta Höglund)...

På Ica Maxi så har vi lite olika byttor där man kan plocka ihop sin egna müsli, och jag brukar blanda hela linfrön, solroskärnor och pumpakärnor.
Förut när jag bakade fröknäcket så tog jag 2 1/4 dl av den blandningen och rörde ihop med 1/4 dl skalade sesamfrön, 2 msk pofiber och 1 msk fiberhusk.
Sedan smälte jag 1/2 dl kokosolja (utan smak) i en gryta, tillsatte 3 dl vatten och lät det koka upp.
Efter det så hällde jag vattnet över de torra ingredienserna, lät smeten stå och svälla i ca 10 minuter och bredde sedan ut den på en bakplåtspappersklädd plåt. Och strödde över lite flingsalt.
Efter det så gräddade jag knäckebrödet i 150 grader i 45 minuter, sänkte temperaturen till 50 grader och lät samtidigt ugnsluckan stå på glänt i 40 minuter och sedan stängde jag av värmen men lät plåten stå kvar i eftervärmen i 1 1/2 timma.

Helt ljuvligt goda ;-)



Inga kommentarer: