lördag 24 september 2011

Krämig tomatsoppa

Här kommer första receptet från gårdagskvällens middagsbjudning:

KRÄMIG TOMATSOPPA:
Fräs 1 hackad gul lök, 2 pressade vitlöksklyftor, 1/2 dl fryst hackad basilika och 2 msk torkad oregano i smör.
Tillsätt 2 förpackningar/tråg cocktailtomater (jag tärnade mina) och 1 dl vatten. Låt koka upp och sjuda i några minuter, och mixa sedan soppan slät.
Sila (om du vill slippa tomatskinn o dyl), häll tillbaka soppan i grytan och tillsätt 3 dl grädde, salt, vitpeppar, chilipulver och lite socker.
Koka upp och servera soppan rykande het tillsammans med parmesanchips.
Dekorera med färsk basilika.

PARMESANCHIPS:
Grovriv parmesanost och lägg osten i högar (för runda chips) på ett bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i ca 5 minuter (se upp så att de inte bränns)!

Inga kommentarer: