onsdag 24 mars 2010

Strejk på gång?

Häromdagen läste jag i tidningen om att det eventuellt är en strejk på gång, och konstigt nog har vi inte fått ens den minsta informationen om detta av våran handlare... Jag menar, vi jobbar inom handeln och kunderna kommer ju fram och frågar om vi ska strejka i påsk, och ingen vet någonting!
En kollega till mig frågade chefen tidigare idag vad som händer om det blir strejk, men han sa bara att inga anställda i våran Maxibutik var utvalda, och sen sa han inget mer...
Jag tyckte att det var lite konstigt, men efter att ha varit ute på Handels hemsida så förstår jag varför han lägger locket på; facket vill ju låta oss arbetare få ta del av vinsterna genom högre lön och arbetsgivarna vill ge oss... 0 jävla kronor!!!

Handelsanställdas förbund kräver en löneökning på mellan 2,6 och 3,7 procent. Svensk Handel lämnade 28 januari ett motbud – 0 kronor i löneförhöjning.

- Svensk Handel erbjuder frysta löner. Det innebär att de förvägrar de anställda att få del av handlarnas, i många fall, enorma vinster. Detta visar vilken attityd arbetsgivarna har gentemot de anställda, Tommy Tillgren, andre vice ordförande och förhandlingsledare i Handels.

Tommy TillgrenTommy Tillgren är förvånad över att Svensk Handel väljer att gå i Svenskt Näringslivs ledband i stället för att slåss för sin bransch. Genom sitt förslag på frysta löner försämras köpkraften - något som i sin tur drabbar alla handlare.

Det går bra för handeln, enligt Konjunkturinstitutets och Riksbankens senaste rapporter. Enligt Svensk Handels egen Handelsbarometer är handlarnas förväntningar för 2010 höga. Drygt hälften av handlarna tror att försäljningen kommer att gå ännu bättre i år jämfört med 2009.

- Att i det läget lämna ett nollbud är ofattbart. Detta är ett gyllene tillfälle för Svensk Handel att visa att man vill satsa på de anställda och utveckla branschen. I stället har Svensk Handel valt att lägga sig platt för Svenskt Näringsliv.

Inga kommentarer: