Den här kakan blir en favorit hos alla som smakar på den, så därför delar jag med mig av receptet en gång till:
Vispa 2 ägg och 2 dl socker vitt och pösigt. Tillsätt 2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 1 dl ljummet vatten, och vispa ihop till en jämn smet.
Smörj en rund form med avtagbar kant och bröa med kokos.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter (tills kakan är gyllene).
Låt kakan svalna.
Glasyr:
Smält 100 gram smör tillsammans med 1 dl socker och 1 msk vaniljsocker. Rör hela tiden! När smeten är jämn och lite tjock i konsistensen tar man bort kastrullen från plattan och rör i 1 äggula (OBS: rör snabbt hela tiden, och se till att ingen äggvita följer med).
Bred glasyren över kakan och strö sedan kokos över.
Smaskigt!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar