onsdag 30 november 2011

Lussebullar à la LCHF

Förut bakade jag LCHF-lussebullar, och jag vet inte riktigt vad jag ska ge dem för betyg... Det går ju absolut inte att jämföra dem med vanliga saftiga bullar gjorda på mjöl och socker, men samtidigt så smakade de ju saffran och det var trevligt att kunna sitta och fika med gott samvete. Konsistensen var också helt okej!
Här kommer receptet i alla fall:

Vispa 4 ägg och 4 msk sukrin vitt och pösigt med elvisp i minst 5 minuter.
Tillsätt 50 gram smält smör, 1 dl grädde och 1 paket saffran - rör runt.
Blanda ihop 1 dl kokosmjöl, 4 msk fiberhusk och 2 tsk bakpulver, och häll i smeten. Rör ihop till en smidig smet och låt den stelna i ca 10 minuter.
Forma 10 lussekatter, stick ner två russin i varje bulle och pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Inga kommentarer: