fredag 10 oktober 2008

Strimlad vegetarisk biffgryta med ris


Strimlad biffgryta, men lite modifierad för att få den vegetarisk. Jag hittade receptet på Batgirls blogg, och ändrade biffen till vegetariska burgare och köttbuljongen till grönsaksbuljong. Så här gjorde jag: först stekte jag 1 hackad rödlök, 3 strimlade burgare och en stor burk champinjoner i 1 tsk flytande margarin. Sen kryddade jag med salt, svartpeppar och 1 pressad vitlöksklyfta. Sen la jag i 1/2 strimlad röd paprika och 1/2 strimlad grön paprika. När det hade stått ett tag pudrade jag över 1,5 msk mjöl, och sen spädde jag med 1 dl Milda mat 4%, 2 msk soja och 2,5 dl grönsaksbuljong. När det hade puttrat i ca 5 minuter la jag i 1,5 msk senap, och sen fick det puttra i 5 minuter till. Hela grytan blev 12 p, och delat med fyra blir det 3 points per portion. Detta åt jag med Duo val ris för 4 p, och det var verkligen supergott!

Inga kommentarer: