onsdag 1 oktober 2008

Nudelwok med ost- och spenatrullar.


Den här underbara middagen åt vi nu ikväll, och jag är supernöjd med min prestation! M var också jättenöjd, så det här gör vi definitivt om... 
Woken blev 4p/portion och rullarna 3,5 points per styck. Återigen, om någon vill ha receptet, så får ni säga till. 
Eller förresten, här kommer det:

Nudelwok (för 4 personer):
250 g äggnudlar (15p)
150 g sockerärter
1 burk minimajs
1 stor burk hela champinjoner
1 tsk olja (1p)
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
1,5 msk soja
1 dl vatten
salt och svartpeppar
2 tsk sesamfrön

1. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.

2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i champinjoner, sockerärter och minimajs. Låt det fräsa under omrörning i ca 5 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Blanda ner vitlöken.

3. Rör ihop majsstärkelsen med vatten och soja. Rör ner blandningen i pannan under omrörning. Låt det koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner nudlarna och strö över sesamfrön.

Frasiga spenat- och ostrullar (4 stycken):
150 g färsk spenat
250 g minikeso (3,5p)
1 msk hackad färsk dill (går säkert lika bra med torkad)
4 ark filodeg, tinade (8p)
2 tsk flytande margarin (2p)
salt och peppar

1. Förväll spenatbladen i ett par matskedar vatten i en kastrull på svag värme i 2-3 minuter. Låt spenaten rinna av väl och pressa ur ev. vätska.

2. Hacka spenaten och blanda med keso, dill, salt och peppar.

3. Värm ugnen till 200 grader. Pensla degarken med margarinet. Lägg spenatblandningen som en längd vid ena kortsidan av varje degark. Rulla ihop degen ganska löst om fyllningen.

4. Lägg rullarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen tills de blir frasiga och har fått en fin färg, ca 15 minuter. Dela dem i halvor och servera dem varma.


1 kommentar:

Helen sa...

åh va himla gott det där såg ut.. det måste jag prova