tisdag 1 april 2008

Jordgubbsbullar

Det här receptet hittade jag i ett inlägg på Viktväktarnas hemsida, så jag hoppas att det stämmer och att bullarna blir goda! Jag har inte gjort dem själv, men de låter ju helt ljuvligt goda!
20 st= 1,5 p/styck

1 pkt jäst
1/2 dl vatten
2 1/2 dl lätt fruktyoghurt (max 0,5%), jordgubbssmak
1 msk socker
1 st ägg
3 dl jordgubbar
2 msk flytande margarin, max 80%
6 dl vetemjöl
2 bitar mörk choklad

Instruktioner:

Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vattnet som värms tillsammans med yoghurten till 37 grader.

Tillsätt socker, margarin och halva ägget. Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbaket. Jäs degen under handduk ca 30 minuter.

Tag upp och arbeta igenom den med lite extra mjöl om det behövs. Kavla ut till en stor kaka, ca 50x25 cm. Pensla ytan med resten av ägget.
Skär eller sporra degen i 20 remsor, ca 2 1/2 cm x 25 cm.

Snurra ihop till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt att jäsa i 30 minuter.
Grädda 8-10 minuter. Låt svalna under handduk.

Sätt fina jordgubbar mitt på bullen. Smält och ringla chokladen över bullarna. Sikta eventuellt över lite florsocker.
Godast nybakade.

1 kommentar:

Helen sa...

åh va gott det lät.. du kan väl hojta om du provar så vi vet om dom är goda.. hihi