fredag 15 februari 2013

Kladdkaka med Smarties

Usch, nu får det snart vara nog med gottigheter här hemma, men om man är krasslig och tycker synd om sig själv så är det få saker som piggar upp så mycket som något gott att stoppa i munnen ;-)
Eftersom vi ska åka till Töreboda ikväll och käka hamburgare och fira brorsan som fyller 25 år, så åt jag och Alva bara två kokta korvar med bröd var till middag och därför så ville vi ju kompensera lite med en god efterrätt...
Den här kladdkakan innehåller både mjöl och socker, så den är varken ett alternativ för glutenintoleranta eller LCHF-utövare! Men för er andra dödliga så kan den varmt rekommenderas; det är nog det bästa kladdkake-receptet jag någonsin har bakat efter:

Smält 100 gram margarin.
Vispa 2 ägg och 2 1/2 dl socker vitt och pösigt.
Tillsätt 1 dl mjöl, 2 tsk vaniljsocker, 4 msk kakao, en nypa salt samt margarinet.
Häll smeten i en smord springform och strö över Smarties/NonStop.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter (jag hade min inne i 17 minuter)...



Inga kommentarer: