torsdag 31 maj 2012

Köttfärspaj a la LCHF

Tidigare idag testade jag att göra iordning den där köttfärspajen som jag har tjatat om i två dagar, och den blev också lyckad!

Jag kommer inte ihåg vilken blogg jag tog det här receptet ifrån heller, men jag lovar att jag återkommer om detta!
Ps: jag har ändrat lite i receptet, men det kommer ni ju att märka mot ursprungsreceptet sedan ;-)

PAJSKAL:
Smält 50 gram smör och 100 gram Philadelphiaost, och blanda sedan ner 2 ägg i smeten.
Blanda ihop 3 dl mandelmjöl, 1 dl pofiber och 1/2 msk fiberhusk.
Rör samman allt till en jämn smet/deg, och låt stå och svälla i några minuter.
Tryck ut smeten/degen i en smord pajform, och förgrädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter.

Stek 400 gram blandfärs tillsammans med en liten gul hackad lök, tillsätt lite vatten, soja och ketchup, och krydda med salt, vitpeppar, svartpeppar och cayennepeppar.

Lägg i köttfärsen i det förgräddade pajskalet.
Höj ugnen till 225 grader.

Blanda ihop 3 dl turkisk yoghurt, 1 ägg, salt och peppar samt 3 dl riven ost, och bred blandningen över köttfärsen.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter.

Inga kommentarer: