tisdag 14 april 2009

Lite godare frukost idag :-)

Idag blev det en Fröig med Lätt & Lagom och hushållsost, en liten skål med K-Special och mellanmjölk samt en god kopp kaffe. 
Jag har bestämt mig för att försöka klara av den här viktutmaningen utan att följa Viktväktarna, för även om jag tycker att de är så jävla bra och VET att det funkar, så orkar jag inte med att räkna precis allt som jag äter. Och sen tycker jag att nån gång i livet ska man väl kunna lita till det sunda förnuftet... 
Jag älskar ju t ex ost och nu har jag köpt en 26%-ig hushållsost som är jättegod, och 2 skivor/smörgås tycker jag är helt okej = man får en väldigt god frukostmacka! Hade jag däremot följt Viktväktarna nu så hade jag aldrig ätit osten, för då hade jag tyckt att det inte var värt de pointsen, och då hade min frukost blivit mindre god och jag hade inte hållit ut lika länge, tror jag. 
Det är ju precis som med allt annat; det man förbjuder sig själv är just det man vill ha!

Snart ska jag och Alva åka iväg till Camilla, och Alva ska få leka med sin kompis Lycka. 
Vid 13-tiden har jag tid hos min kurator, så då får Alva stanna kvar hos Camilla under en timma medan jag vänder ut och in på min själ... Det ska nog gå bra, får vi hoppas! 

På tal om saker som har gått bra: inatt sov Alva sin första natt utan napp!!! 
Under tiden som jag gjorde iordning hennes välling igår kväll skrek hon sig blå i ansiktet och var helt knäckt över att hennes nappar var borta, och när vi kom upp till sovrummet fick hon värsta vansinnesutbrottet och bara vrålade, men så fort hon hade lagt sig ner i sängen och druckit upp sin välling, så somnade hon inom 5 minuter... Så man får väl ändå konstatera att det gick hyfsat bra. Jag oroar mig lite för ikväll bara, för anledningen till att hon somnade så fort igår var nog att hon inte hade sovit något under dagen, så ikväll kan det nog bli värre... Hmm, vi får se!

Nej, nu ska jag dricka lite kaffe, läsa tidningen och sen sminka mig och göra mig iordning, och sen drar vi in till stan. Kom förresten på att jag måste ringa om lägenheten också - jag berättade väl att jag har blivit erbjuden en 3:a i stan? Måste ringa till tanten som bor där nu och be att få titta på den... Undrar om den är fin?
Usch, vad konstigt det här känns! Samtidigt är det ju jag själv som har fattat beslutet att jag vill flytta härifrån... Ja, ja, vi får se hur det här slutar!

1 kommentar:

Lotta sa...

Vilken fin hjärtformad skål du har flingorna i. Vart har du köpt den - skulle kunna tänka mig att äta en god frukost i en sådan skål!
Hälsn. lotta