måndag 29 september 2014

Helt galet

Alltså, vem köper en hummer för 11 500:-... Det kan man ju få en bil för!!!
Man blir ju mörkrädd när man ser skillnaden mellan fattig och rik i dagens Sverige - jag hoppas att en rödgrön regering kan minska de rådande klyftorna i samhället!

På tal om regeringen så lades det fram ett förslag om obligatorisk gymnasieskola idag - vad tycker ni om det?

Själv är jag både för och emot...

Dagens arbetsgivare kräver en gymnasieutbildning, och därför tycker jag att det är en rättighet att alla ska få ha en utbildning i bagaget. Och även en skyldighet; utan utbildning så fastnar man troligtvis i arbetslöshet, och den vill vi ju bort ifrån...

Å andra sidan så tycker jag synd om den som är riktigt skoltrött och tycker att skolan är ett "pain in the ass"... Att bli tvingad att göra något mot sin vilja i 2-3 år kanske inte är lösningen!?!

Men när det kommer till kritan så är jag nog FÖR förslaget, men då är det viktigt att skolan kan anpassas efter individen! Vill man plugga och bli akademiker så ska man få den möjligheten, och tycker man att skolarbetet suger så ska man kunna få utvecklas genom mycket praktik och ev lärlingstjänster...

Sen är ju frågan hur mycket man ska gå in och bestämma över folk... Det är en svår fråga!

Idén om obligatorisk förskola är väl också uppe på tapeten nu, och det är ju också jättesvårt att uttala sig om! Jag är i regel FÖR den idén också; man utvecklar sin sociala kompetens och får kompisar m m, men är det inte upp till föräldrarna att fatta det beslutet egentligen!?!

Både vad gäller obligatorisk gymnasieutbildning och förskola så vill man ju genomföra det för individens bästa, men hur mycket ska samhället styra och hur mycket ska man få bestämma själv?

Hå hå ja ja, mycket funderingar så här på kvällskvisten... Nu ska jag släppa ämnet och sova - godnatt ;-)

Inga kommentarer: