onsdag 20 november 2013

Kokt torsk med äggsås

Jag lovar mig själv typ varje vecka att jag måste bli bättre på att äta fisk, men jag vet inte varför det är så svårt att få till det...
Idag blev det hur som helst kokt torsk med äggsås till middag, och det var helt ljuvligt gott!

Tina ett paket torskfilé (400g), och dela biten i fyra delar. Lägg ner fisken i kokande vatten, sänk värmen, salta och låt den sjuda i 5-7 minuter. Ta upp torskbitarna och lägg dem i en form.

Koka 4 ägg hårdkokta, skala och hacka dem.

Smält 25 gram smör i en kastrull.
Vispa ihop 2 dl grädde och 2 dl crème fraîche, och häll ner i smöret.
Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt hackad dill.
Lägg ner de hackade äggen, och låt allt bli varmt.
Häll blandningen över fisken, och servera med valfria kokta grönsaker.

Inga kommentarer: