lördag 9 november 2013

Glutenfria choklad-cupcakes

Idag blev det på tok för ont om tid för att hinna baka en massa till kalaset, så jag skickade iväg M till Ica Maxi för att köpa en 12-bitars Prinsesstårta (godast i stan!) samt vanilj- och pepparkaksgifflar... Men jag var ju ändå tvungen att fixa nåt åt min glutenintoleranta sambo också, så det fick bli chokladmuffins med vit choklad-frosting. De fick VÄLDIGT bra betyg!!!

Chokladmuffins:
Smält 100 gram smör i en kastrull, och häll i 1 dl mjölk.
Vispa 2 ägg och 1 1/2 dl socker vitt och poröst.
Blanda ihop 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, 2 msk kakao, 1 msk potatismjöl, 1 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker, och rör sedan ihop allting.

Häll upp smeten i 12 muffinsformar, och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.

Vit choklad-frosting:
Smält 100 gram vit choklad i ett vattenbad, och låt den kallna lite.
Vispa 150 gram smör mjukt och fluffigt med elvisp och tillsätt sedan chokladen, 150 gram Philadelphiaost och 250 gram florsocker. Vispa tills allt blir riktigt krämigt, och spritsa sedan ut frostingen på muffinsen.
Strö över strössel...

Inga kommentarer: