tisdag 4 maj 2010

Massor av bra recept i Aftonbladet

I söndags var det tre recept med i Aftonbladet som jag tänkte
modifiera lite och testlaga -
Förrätt: biff- och pepparrotsröra
Varmrätt: baconlindad torsk
Efterrätt: hallonmousse

Biff- och pepparrotsröra:
Finhacka 150 g rostbiff och blanda ihop med 2 msk pepparrotsvisp på
tub, 2 msk finhackad rödlök, 1 msk kesella, salt och peppar.

Baconlindad torsk:
Tina ett paket fryst torskblock (800g) en aning och dela sen båda
blocken på mitten så att du får fyra stycken block.
Blanda ihop 1 msk svartpeppar, 1 tsk salt och 1 msk garam masala, och
strö över alla fiskblockens översidor.
Lägg ut baconen (2 paket) fyra och fyra, och lägg fisken över. Strö
över 1 påse riven ost över blocken, och linda ihop baconen över som
ett litet paket. Nu har du alltså 4 fiskpaket.
Smöra en eldfast form och lägg i fiskpaketen, och ställ in i ugnen i
200 grader i ca 20 minuter (eller tills baconen fått fin färg).

Hallonmousse:
Tina 200g frysta hallon och mosa med en gaffel tillsammans med
sockerersättning (motsvarande 1,5msk socker).
Häll 1,5dl grädde i en skål och vispa tills den är fast.
Häll äggvitorna i en skål och vispa till ett fast skum.
Vänd försiktigt ner bärmoset i grädden och äggvitorna (OBS: vispa
inte!), och häll upp blandningen i små skålar eller glas.
Ställ moussen i kylskåp i minst 1 timma innan servering.

Inga kommentarer: